Monday, October 3

A inceput Oracle Open World

Saptamana aceasta, SanFrancisco este cuprins de febra Oracle Open World, eveniment care aduce milioane bune in bugetul comunitatii locale, toate hotelurile fiind fully booked iar majoritatea restaurantelor centrale pline ochi in fiecare seara. Open World este un eveniment la fel de „agresiv” ca Oracle, atat in termeni de comunicare cat si de networking. Daca este sa afli ceva sau sa cunosti pe cineva, Open World este momentul oportun.
In mod traditional, in speech-ul de deschidere Larry Ellison se „ia” de cineva :) A fost IBM acum 2 ani cand s-a lansat Exadata (prima database machine, livrata si in Romania in cateva conturi) anul trecut cand s-a vorbit de cloud si Exalogic a fost SalesForce si Mark Beniof. Vom afla in curand cine va fi target-ul in 2011? Nu m-ar mira, in contextul celebrului proces si a lansarii Hana, sa fie SAP. Cele doua companii au un „versus” care nu poate fi ignorat.
Si la nivelul pietei locale se simte un push facut de Oracle, cu precadere la nivel de parteneri: Trend atras partial de la HP la OracleSUN sau Romsys, partener cu vechime al SAP. CEO Romsys mi-a declarat intr-un interviu recent ca parteneriatul cu Oracle a evoluat in 2-3 ani cat cel cu SAP in 18. Interesanta afirmatia si arata atat potentialul de business pe care il propune Oracle (aplicatii de business, baze de date, hardware, servicii) cat si determinarea de a converti noi parteneri.