Friday, September 9

Saptamana viitoare vom vedea Windows 8 pe tablete

Build 2011, evenimentul Microsoft de saptamana viitoare este asteptat de multa lume doarece va aduce o prima prezentare a Windows 8 pe o tableta (probabil Samsung). La WPC2011, Steve Ballmer a promis in cateva randuri ca la Build va fi facuta in premiera o prezentare ampla a celui mai nou OS Microsoft. Din preview-urile pe care le-am vazut la WPC2011 pare un sistem de operare gandit pentru interactiune de tip touch, radical diferit fata de Win 7.
Ideea de tableta nu este o premiera la Microsoft. In 2001, Bill Gates a prezentat la COMDEX un model primar de tableta, insa piata la vremea respectiva nici nu se obisnuise cu laptopurile, iar modelul realizat cu HP prin 2010 si prezentat oficial la un moment dat, nu s-a finalizat niciodata ca proiect comercial.
Evident, demonstratia de saptamana viitoare nu inseamna ca tabletele Samsung cu Win 8 se vor gasi imediat si in magazine insa este un semn ca Microsoft nu lasa iOS si Android singuri pe aceasta piata. Mai mult, Microsoft va incerca sa recupereze teren oferind produse si experiente similare atat pe telefon cat si pe tableta si desktop. La WPC 2011, Microsoft a spus destul de limpede ca obiectivul este ca utilizatorii trebuie sa-si poata indeplini task-urile indiferent de platforma (smartphone,tableta, PC) la care au acces la un moment dat: de la editare si producere documente la browsing, comunicare sau printing. Cum se va pune in practica acest concept?? Vom afla probabil in urmatoarele luni.