Wednesday, July 6

Cat sunt dispuse companiile romanesti sa investeasca in IT? (2)

SAP a revenit asupra ultimului comunicat de presa, iar cifra corecta pentru investitiile in tehnologie este de 3,5% si nu 35% cat mentiona varianta initiala. Nu trebuie sa planga nimeni, si 3,5% este un procent foarte bun, chiar daca nu este reprezentativ la nivel national ci doar pentru companiile participante la editia 2011 a SAP World Tour. Către ce se duc banii, ar fi la fel de interesant si util de stiut. Din ce se vorbeste prin piata, in top ar fi: automatizare si optimizare de procese, virtualizare + automatizare infrastructura IT + private cloud, servere and stuff, CRM, Business Analytics, eBusiness.
Automatizarea va deveni un trend foarte important, despre care Gartner, strict in contextul administrarii sistemelor IT, spune ca va elimina pana in 2015 cca 25% din volumul de munca. Logica se aplica insa in foarte multe domenii de activitate care implica multa procesare manuala: registratura, facturare, curierat + logistica etc.
Ultimul raport IDC preconizeaza cheltuieli IT la nivel gobal de cca 1,6 trilioane USD, iar trendul major va fi deplasarea dinspre hardware către software si mai ales catre cloud (servicii). Fata de 2010 cresterea va fi de cca 5,7% cu un varf de 30% pe segmentul de cloud. Mare vanzoleala va fi si pe segmentul „mobile” unde volumul de aplicatii descarcate de pe web va creste la 25 miliarde de la 10 miliarde in 2010.