Thursday, April 7

Noua Jetta, evolutie interesanta

Noua Jetta se anunta un model cu priza la public, mai ales prin look-ul de Audi si dimensiunile de clasa medie. Atat la interior cat si la exterior, noua Jetta a imprumutat elemente de design de la Audi A4, iar ca dimensiuni a ajuns la 4,65m, adica se apropie tot mai mult de Passat care are cca 10 cm in plus. Masina arata mult mai interesant decat versiunile precedente, iar preturile anuntate de dealeri pornesc de la 15.800 pentru 1.2 TSI 105 CP echipare Trendline (strictul necesar +ISOFIX, ESP, asistenta la pornirea din panta).
New Jetta


Audi A4 2008
La capitolul motorizare, situatia este mai ciudata insa tine probabil de noutatea modelului. deocamdata exista doar trei motorizari disponibile: doua motoare noi 1.2 TSI 105 CP si 1.6 TDI 105 CP si mai cunoscutul 2.0 TDI 140 CP, pentru ultimele doua existand si posibilitatea unei cutii automate DSG cu 7 viteze (minunata, mai performanta decat cea manuala). Surprinzator, lipsesc motoarele de 1.4 TSI, ceva mai puternice (122 si 140 CP) care au prins foarte bine pe versiunea precedenta de Jetta ca si pe Golf. Probabil, vor intra in oferta mai tarziu.
Am vazut prima data masina intr-un mall bucurestean insa (mie mi se pare o gafa din partea importatorului) era expus un model entry-level cu jante de otel si capace de plastic + interior anost.