Wednesday, November 3

Care e concurenta locala pe piata CRM on demand?

Astazi la conferinta de presa (la care nu am participat, din pacate) oficialii Oracle au declarat ca la nivel de Siebel OnDemand Oracle nu are concurenta in Romania si ca solutia ,,este primita foarte bine pe piata locala,,.
La nivel strategic, este de inteles declaratia celor de la Oracle Romania insa realitatea este ca pe piata locala exista si proiecte de Dynamics NAV Online dar si de SalesForce, pentru care exista deja si un partener oficial. Ar mai fi si SAP dar avand in vedere divergentele recente Oracle-SAP (legate de subiecte precum bazele de date, Exadata versus Hana sau procesul TomorowNow) nu ma asteptam la o nominalizare.Pe de alta parte, este greu de spus care este interesul pentru CRM on demand pe piata locala, mai degraba acest interes acum se formeaza.

Din cate stiu, Siebel OnDemand este livrat doar de Oracle, nu si de parteneri, iar unul dintre cele mai mari proiecte este cel de la Romtelecom. Conform declaratiilor oficiale SiebelOn Demand este gazduit in centrele de date ale Oracle din USA insa este de luat in calcul si o hostare locala.
Subiectul este de urmarit.