Thursday, June 10

Oare cine conduce Directia Inmatriculari Auto?

Probabil un acefal daca susnumita institutie a considerat de cuviinta sa renunte la sistemul electronic de acces la birourile pentru lucrul cu publicul considerand mai eficiente cozile aleatorii.
Mergand astazi la directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor, am avut surpriza sa aflu ca accesul pe baza bonurilor de ordine a fost sistat si trebuie sa aleg o coada pe 2-3 randuri la unul dintre ghisee. Situatia face parte din categoria orzul si gastele si ma face sa cred ca fie cei insarcinati cu aceasta activitate se ocupa de cu totul altceva sau pur si simplu nu sunt capabili de mai mult.
Astfel, in locul unei multimi care sta linistita pe scaune si urmareste o serie de panouri care anunta ce numar urmeaza si ce ghiseu este disponibil, s-a preferat formarea a 5-6 cozi pe 2-3 randuri, cu smecheri care intra in fata me motiv ca au fost anterior dar le-a lipsit o stampila, cu stat in picioare 1-2 ore, cu nervi pentru ca randul din dreapta merge mai repede sau ca tipul din fata are 10 masini de inmatriculat etc. Motivul renuntarii ar fi ca unii cetateni luau mai multe bonuri de ordine si le vindeau ulterior. Astfel eminenta cenusie care conduce institutia a considerat ca e mai simplu sa elimine sistemul in intregime decat sa ia atitudine fata de coloratii intreprinzatori. Asa au invatat ei le scoala, ca lumina se tine sub obroc.