Sunday, January 31

Infrastructure as a service in oferta Omnilogic

Omnilogic surprinde printr-un comunicat de duminica prin care anunta lansarea Omniserv, un produs din categoria infrastucture as a service. Astfel, un client poate inchiria resurse precum: putere de procesare, storage si securitatea aferenta pe o perioada la alegere si va plati doar pentru cea ce are nevoie. Costurile, spune comunicatul de presa, pleaca de la 1 euro/zi, deci pentru orice buzunar. Diferenta fata de hosting-ul traditional pe care il facea Omnilogic sta mai ales in flexibilitate si pricing, pana acum astfel de servicii putand fi contractate pe termene extinse, cu precadere de companii mari. Acum, cuvantul cheie este on demand.
Interesant de observat in acest context si:
- aceasta lansare este doar un pas, se anunta lansari trimestriale de produse/servicii noi
- urmeaza ceva oferte si pe zona de aplicatii (probabil prin SDC)
- oferta nu vizeaza doar piata locala ci intreaga regiune Europa de Est (probabil lansarea este comunicata si pe alte piete, in premiera exista si un comunicat de presa in limba engleza)
- Gabriel Marin afirma ca serviciile online ar deveni principalul motor al industriei ITC ( nu cred ca se aplica la 2010-2011 insa probabil afirmatia are in vedere un termen mai extins)
- compania are o strategie bine definita in ceea ce priveste cloug computing: OmniVcloud.