Tuesday, January 24

Transit Director intra in programul de accelerare hub:raum

Un start-up romanesc a fost selectat sa participe la prima ediție din 2017 a programului de accelerare Warp Sprint din cadrul hub:raum Cracovia, gestionat de Deutsche Telekom. Compania Transit Director, care opereaza local sub denumirea de Concept Apps, dezvoltă soluții pentru planificarea rutelor de transport public si a fost selectată din peste 300 de aplicanti. Din Romania au mai participat alte 20 companii.
Transit Director se incadreaza in doua sectiuni ( Smart City, Transport și Logistică ) cheie pentru prima ediție din 2017 a programului de accelerare Warp Sprint.

Din acest an, pentru a livra rezultate și mai rapide în beneficiul start-up-urilor, hub:raum a schimbat modelul programelor de accelerare, folosind conceptul sprint care permite echipelor să opereze rapid, să dezvolte prototipuri, să le testeze și, bazându-se pe toate acestea, să ia decizii mai rapide și mai precise. Tematica stabilită pentru acest program este aleasă în baza nevoilor companiilor din Grupul Deutsche Telekom. Prima ediție a programului de accelerare a hub:raum Cracovia, desfășurată în ianuarie 2017, se concentrează pe trei verticale: Smart City, Transport și Logistică și Omnichannel. Soluția propusă de echipa Transit Director se adresează în special piețelor din Polonia și România.

În cadrul edițiilor anterioare ale acceleratorului Warp al hub:raum Cracovia, care s-au desfășurat sub un alt format, au participat în total 9 echipe din România. De asemenea, până acum, două start-up-uri locale  au primit finanțare din partea hub:raum: DeviceHub.net în 2015 și OmniPaste în 2014.