Thursday, April 17

Yugo Neumorni este noul CIO al Hidroelectrica

Yugo Neurmorni (vezi profil LinkedIn) isi incheie activitatea de 10 ani la Vimetco/Alro si de saptamana viitoare preia conducerea departamentului IT la Hidroelectrica. Informatia a aparut cu cca. trei-patru zile in urma, insa eu astazi am primit un email oficial.
Hidroelectrica, o companie infiintata in anul 2000 si care genereaza 30% din productia de electricitate a Romaniei, avea prin 2005 aproape 160 de persoane angajate in departamentul IT, distribuite in 12 locatii si o dezvoltare insulara a infrastructurii. Despre situatia curenta, nu am informatii, dar cred ca mediul IT a ramas la fel de complex.

Yugo este cunoscut mai ales prin implicarea sa in organizarea/reorganziarea CIO Council, al carui presedinte este din 2009 si prin aparitiile publice in acest context. Una dintre realizarile sale este organizarea CIO Conference (2013 si 2014) un eveniment care a polarizat atentia intregii industrii. Dincolo de presedinte al CIO Council, Yugo este Microsoft Certified System Engineer (MCSE) din 1998, Certified Information System Auditor (CISA) din 2000 și a absolvit in EMBA in 2009.