Tuesday, February 26

Windows Azure este cel mai rapid serviciu de stocare in nor

Nasuni, o compania care ofera solutii hibride de stocare (echipamente proprietare + servicii in cloud) a testat serviciile celor mai mari furnizori de cloud (CSP-Cloud Service Provider): Microsoft Azure, Amazon S3, HP, Rackspace și Google, din punct de vedere al vitezei la scriere/citire/stergere a unor diverse volume de date (intre 1 KB si 1 GB).

Rezultatele au aratat ca Azure si Amazon se distanteaza fata de restul pietei dar si ca intre cei doi provideri exista diferente de performanta. Spre exemplu, Azure este cu 56% mai rapid la scriere decat Amazon S3 si cu 39% mai rapid la citire. Deasemenea, la derularea unui task repetitiv (scriere/citire/stergere la fiecare minut, timp de o luna) Azure a fost cu 25% mai rapid.
Deasemenea, au derulat un test incremental (uploadarea continua a unor fisiere din ce in ce mai mari) la care Amazon S3 s-a situat pe primul loc cu o variatie de 0.6% pe masura ce dimensiunea fisiereloe creste, procent care la Azure a fost de 1.9, pentru serviciile HP de 23,5 iar Rackspace 26.1.
2013 este al doilea an in care Nasuni testeaza aceste servicii, iar intregul raport este disponibil pe site-ul companiei, este insa nevoie de inregistrare.