Thursday, February 28

In Romania, Honda este nr 1 la capitolul satisfactie clienti

Dupa 3 ani si jumatate de condus un Accord, sunt intru totul de acord cu analiza Daedalus Millward Brown care spune ca Honda este Nr 1 pe piata locala in ceea ce priveste satisfactia fata de autoturismul condus, acumuland 6,29 puncte din 7 posibile. Analiza a masurat: nivelul de multumire fata de masina, fiabilitatea, costurile de intretinere si intentia de recomandare a marcii.

Explicatia este ca Honda (cel putin in cazul masinii pe care o conduc) face niste masini corecte, adica un raport bun intre performante tehnice/calitate finisajelor si pretul platit. In mod evident, sunt masini mai bune pe piata, ca tehnologie, performante, desing interior dar care costa cu 30% mai mult sau masini mai ieftine care de duc tot din punctul A in punctul B dar care sunt lipsite de stil si nu ofera placerea condusului.

Accordul este undeva la mijloc: misto de condus mai ales ca iVTEC-ul permite niste reprize foarte bune, tinuta de drum exemplara (implecabila pe viraje) bine isonorizata (la 140 kmp motorul meu pe benzina toarce cu 3000 de ture/minut, ceea ce face ca muzica sa se auda excelent iar o convorbire sa fie purtata agreabil) dar si un interior decent cu materiale moi, design inspirat si niste scaune best in class. Reteaua de service este putin subdimensionata (2 dealeri in Bucuresti dintre care unul pe centura) insa oamenii sunt profi si serviabili, iar preturile in rand cu piata. (unele servicii ieftine, alte repede scumpe exista insa alternative la produsele OEM) Entuziasmul fata de marca se vede cel mai bine pe Forum, una dintre cele mai faine comunitati de profil, cu oameni misto care se cunosc si se vad periodic.