Costul de intrare este de 4.900 EUR (versiunea entry level) care insa poate fi utilizata in regim de inchiriere contra 125 EUR/luna. Versiunea superioara ajunge la un cost lunar de 740 EUR/luna. GecadNet livreaza optional si unitati de stocare pe banda, UPS-uri, rack-uri, switch-uri gigabit si servicii, adica tot ce are nevoie clientul. Solutia pare ideala pentru companii mici/medii care au cateva aplicatii functionale pe hardware mai vechi si mai lent si vor sa le consolideze pe o infrastructura mai performanta. Toate componentele sunt disponibile in piata si separat insa GecadNet zice ca le-a testat si configurat si prin urmare pot fi utilizate imediat, iar oferta deschisa de inchiriere ar trebuie sa fie foarte atractiva. Mentenanta este optionala pentru a nu forta mana clientului care are o echipa IT proprie, capabila sa gestioneze acest aspect. Au optat pentru servere ProSys si nu un brand international, deoarece ProSys este un furnizor local apreciat, iar preturile sunt imbatabile. (in acest context am aflat si eu ca Prosys are si cateva proeicte de High Performance Computing HPC la cateva institute de cercetare).
Șerban Prejoianu,
CEO GecadNet zice ca au investit 60k EUR in dezvoltarea acestui produs si certificarea echipei. Ca obiectiv de vanzari vizeaza 120 de unitati pentru urmatoarele 10 luni, cu focus pe zona de proeictare si retail. Avand in vedere ca GecadNet a vandut traditional sisteme de proiectare asistata (CAD) tind sa cred ca au o baza mare de clienti pe aceasta nisa si vor face upsell din greu, mai ales ca aceste companii au, in general, nevoie de putere mare de procesare.
Alaturi de SystemV, GecadNet vinde si alte solutii de cloud, in principal Office 365 de la Microsoft impachetat intr-un brand propriu VirtualDesk.