Tuesday, February 2

Appnor pune ordine in nor :)

Cloud computing-ul a intrat intr-o perioada accelerata de adoptare in piata. Ca acesta este trendul devine indubitabil chiar daca nu imi amintesc acum cine a spus ca ,,PC-ul se muta in retea,,. Se pare insa ca termenul devine realitate si deja au aparut mai multe oferte concrete si pe piata locala. Dupa ce, pe finele anului StarStorage lansa Document Management on demand, ieri Omnilogic facea publica oferta de infrastructure as service (putere de calcul, stocare si securitate pe baza de abonament lunar) iar Microsoft Online Services se anunta disponibil in curand, iata ca a aparut si un integrator de servicii cloud, Appnor detinut de compania Sinergetic Clouds. (vezi profil Linked in aici dar sunt destul de low profile)
Business-ul Appnor va avea mai multe directii: Google Premier Applications, putere de calcul/back-up online si integrare de solutii de business pe o platforma online. Daca primele doua/trei activitati sunt ceva mai usor de conturat cea de a patra are in vedere aplicații tip CRM, facturare etc. Conform site-lui ar fi vorba de instante Sugar CRM sau SalesForce precum si de integrarea serviciului de facturare online al sibienilor de la Cubus Arts.
Promotional, Appnor ofera primilor 200 de clienti suport gratuit pentru G Apps (Standard sau Premier Edition) in valoare de 10.000 Euro.

Din punct de vedere al CRM-ului evolutia se anunta interesanta. Sugar au incercat mai multi, fara prea mare succes daca ne luam dupa marketshare, venituri si notorietate, SalesForce insa, este o solutie foarte cunoscuta si ar avea mult potential mai ales cu un nivel rezonabil de suport. Prin 2008 aparuse o companie belgiano-bulgara, Onboard CRM, care se anunta drept partener oficial, au organizat un eveniment, au vandut in 2-3 conturi si au disparut.