Tuesday, January 12

Banca Transilvania, primul client de Exadata (2)

Astazi a fost facuta publica incheierea proiectului de migrare a depozitului de date (data wharehouse) de la Banca Transilvania pe solutia Exadata (prima database machine din lume) a Oracle. Mai mult decat ce spuneam aici, am aflat ca testarea s-a facut in UK si ca ritmul de crestere al bancii va face ca actuala capacitate a Exadata (versiune half rack) sa fie atinsa in circa 1,5 ani, urmand a se trece la full rack.
Proiectul a fost printre primele din Europa, ceea ce a facut ca la sediul BT sa fie adusi mai multi consultanti din regiune pentru a vedea solutia up and running. In Bulgaria exista o implementare similara la un operator telco din top 3. Conform declaratiilor oficialilor Oracle, sunt in diverse etape si alte proiecte similare. Exadata este o inovatie care va aduce un important avantaj competiv pentru Oracle, iar urmatorul pas inspirat ar fi lansarea unei versiuni ieftine bazate pe MySQL.

Acest proiect, strange mult legaturile dintre Banca Transilvania si Oracle, iar achizitia solutiei de core banking pe care au anuntat-o oficialii bancii pentru anul acesta va fi (nu a fost confirmat oficial insa este previzibil) pe tehnologie Oracle, iFlex and stuff.