Thursday, March 8

Doua vorbe despre Oracle Universal Credits

Desi sistemul a fost lansat prin septembrie, doar zilele trecute am auzit, la o conferinta, o scurta descriere a Oracle Universal Credits. Schimbarea este majora si consta in achizitia unor credite care acopera cam toate serviciile cloud din oferta Oracle. Prin urmare, clientii nu mai cumpara un serviciu anume ci credite universale, aplicabile in multiple scenarii de utilizare din zona IaaS si PaaS, atat in Oracle Cloud cat si Oracle Cloud@Customer (un cloud privat Oracle construit pe infrastructura unui client). Sistemul nu pare sa se aplice si la SaaS (inchiriere aplicatii de business)

Flexibilitatea este maxima, iar clientii nu isi mai blocheaza investiiile intr-un pachet de servicii care, in timp, se poate dovedi inutil. Libertatea de alegere este cu atat mai mare cu cat Oracle ofera reduceri masive de cost pe masura ce suma si perioada contractuala cresc. Creditele pot fi utilizate in trei moduri de consum:
  • Pay as you GO - oarecum „la liber” fara asumarea unei investitii pe termen lung
  • Credite lunare - cred ca exista o limita minima a sumei cheltuite
  • Credite anuale - minim 12 luni, avantaje financiare mai mari
 Aveti aici informarea oficiala a Oracle din septembrie 2017 https://www.oracle.com/corporate/pressrelease/new-programs-for-cloud-91917.html