Wednesday, February 1

25 de milioane de familii folosesc Office 365 pentru Acasa


Lansat in ianuarie 2016, Office 365 pentru Acasa a devenit rapid cea mai buna optiune pentru utilizarea in regim personal a suitei Microsoft Office. Pe scurt, oferta acopera instalarea pe cinci dispozitive la un cost de cca 400 de lei/an, asta daca nu exista diverse oferte promotionale. Prin noiembrie era 329 de lei ( Citeste si Vrei sa-ti ajuti copilul la teme? Incearca Office 365 pentru Acasa)

Conform rapoartelor facute de Microsoft, in luna decembrie 2016 (catre o institutie americana din sfera guvernamentala) numarul subscriptiilor de Office 365 Home Edition a atins cifra de 24.9 milioane cu o crestere de 900.000 de mii fata de luna septembrie si cca 4.3 milioane in plus fata de anul anterior. Cifra acopera doar versiunea „Home” a suitei, nu si subscriptiile facute de companii si institutii. Numarul real al utilizatorilor este cu siguranta mai mare decat cel al subscriptiilor pentru ca exista poisbilitatea instalarii pe cinci dispozitive. Ar putea trece lejer de 50 de milioane de persoane.
Cred ca este prima data cand Microsoft face publica aceasta cifra, care confirma o tendinta reala, manifestat atat in zona consumer cat si in corporate. Utilizatorii isi schimba modelul de consum si trec de la achizitia unor licente perene la plata prin abonament. Nu exista date defalcate pe tari sau regiuni.