Monday, December 12

Ardelenii sunt mai interesati de ERP

Antreprenorii din Ardeal sunt mai interesati de solutiile ERP zice un oficial al System Innovation Romania, companie care vinde SAP Business One (solutia SAP dedicata IMM-urilor) pe piata locala. Evaluarea este una relativa, pentru ca nu are baza statistica, insa reflecta intr-o buna masura realitatea. Dupa cifrele interne ale System Innovation,  proiectele derulate cu firme din Ardeal (Cluj, Bihor, Maramures) au generat 43% din cifra de afaceri in 2016. Pe de alta parte, in Moldova, prin procesele de business cam bate vantul (un singur proiect derulat anul curent), ceea ce rezoneaza cu datele statistice. Comunicatul de presa mai zice si ca valoarea medie a unei implementari a crescut cu 20%. In 2016, clientii au cerut mai multe functionalitati, mai ales la nivel de Business Intelligence (Raportare si Analiza) dar si de automatizare a relatiilor cu partenerii (clienti, furnizori etc) si integrari de tip EDI (schimb automat de date).
System Innovation a facut ceva business (4% din venituri) si in Bulgaria, unde vinde SAP Business One prin intermediul unui parteneriat.
Irina Oprea, Director General, System Innovation România afirma ca:


„2016 a însemnat consolidarea echipei şi extinderea ariei de competențe către Business Analytics, iar din punct de vedere financiar o creştere de 32%. Avem deja mai multe proiecte de integrare Qlik cu SAP Business One, iar clienţii apreciază tot mai mult funcţionalităţile complexe de analiză şi raportare a datelor. În 2016, piaţa locală a arătat un interes mai mare faţă de soluţiile ERP, iar companiile îşi definesc tot mai bine cerinţele specifice. Majoritatea clienților au optat pentru implementări tradiționale, însă nu ignorăm tendinţele globale şi avem capacitatea să oferim în România ERP ca serviciu. Intrarea pe piaţa din Bulgaria a fost un pas strategic. Mediul de afaceri este similar celei din România, însă înţelegerea proceselor de business şi deschiderea către soluţiile furnizorilor mari este încă redusă.”

Irina Oprea a primit in 2012 (pe cand eram la Market Watch)  premiul „Antreprenoriat feminin in IT”. Intre timp, compania aproape s-a triplat ca echipa, cifra de afaceri, proiecte.