Wednesday, November 23

IBM tripleaza capacitatea centrelor de date din UK

Centru de date operat de IBM in Romania
Dupa achizitia Softlayer din 2013, IBM joaca tot mai tare pe cartea cloud computing. Iata ca zilele trecut, compania a anuntat triplarea capacitatii centrelor de date din UK si adaugarea unor facilitati de „cognitive intelligence”.  Concret, vor fi deschise patru noi centre de date, care se vor adauga celor doua deja existente. Totodata, IBM a inchiriat si spatiu in cadrul  Ark Data Centres, o facilitate deschisa in UK, pe baza unui parteneriat public-privat. Sursa initiala a informatiilor DataCenterNews.

 Aparent, extinderea are loc pe fondul cererii in crestere pe piata din UK (crestere cloud de +84% in ultimii cinci ani) insa este posibil ca noile centre de date sa deserveasca si alte piete din regiune.

In mod curent, IBM detine si opereaza cca 50 de centre de date la nivel global, dintre care 16 sunt in Europa. Principalele locatii europene sunt: Londra, Paris, Montpellier, Lisabona, Frankfurt, Amsterdam etc. Vedeti harta de la final. Prin intermediul acestei retele, compania livreaza clientilor peste 150 de servicii digitale din aria cloud computing. In Romania, IBM opereaza centrul de date Petrom, in urma unui contract semnat in 2010.