Tuesday, November 22

Avnet a inceput distributia de Oracle

Dupa anuntarea in luna septembrie a obtinerii statutului de Oracle Platinum Partner, Avnet Technology Solutions Romania a organizat primul eveniment in calitate de distribuitor cu valoare adaugata. (VAD - Value Added Distributor). 
Compania a prezentat partenerilor din Romania oportunitățile debusiness apărute si acest context, precum si noua echipa dedicata Oracle. Gama de produse este foarte diversă și include servicii Oracle Cloud, aplicații mobile, Java, Business Analytics, servere, echipamente de stocare și rețea, precum și soluții de virtualizare și management.

Spre deosebire de relatiile cu VMware, Veam si VCE, unde Avnet are distributie exclusiva, pe Oracle, in Romania mai exista doi distribuitori. La nivel de diferentiere, Paul Micheș, Country Manager Avnet Technology Solutions România, afirma ca „strategia noastră se bazează pe trei elemente: notorietate, competență și flexibilitate. Suntem o companie globală, solidă financiar, ceea ce ne permite flexibilitate la nivelul termenelor de plată dar și utilizarea unor platforme logistice și tranzacționale performante. Suntem integrați cu sistemele Oracle, ceea ce înseamnă timp scurt de procesare a comenzilor și accelerarea livrărilor pentru toți partenerii noștri.”

Relația de afaceri dintre cele două companii este foarte amplă și acoperă nu mai puțin de 60 de țări. Extinderea parteneriatului dintre Avnet și Oracle în România și alte zece tari din regiune are la bază colaborarea eficientă dintre cele două companii în piețe precum Ungaria, Cehia și Slovacia. Experții regionali ai Avnet vor oferi suport atât pentru presales, prin realizarea de Proof of Concepts și proiecte pilot, cât și la nivel de testare sisteme și soluții și derulare proiecte. 

Avnet are unul dintre cele mai extinse portofolii de produse si solutii. Pe sisteme integrate spre exemplu, este singurul distribuitor la nivel global care ii reprezinta pe toti cei sapte furnizori din guadrantul magic Gartner, sectiunea „leaders”, conform unui Comunicat de presa publicat recent de companie. O alta informatie relevanta este ca Avnet a fost achizitionata de canadienii de la TechData, care insa nu au o prezenta semnificativa in Romania si ca pe viitor vom asista la o unificare a operatiunilor celor doua companii.