Thursday, September 8

Tranzactie incheiata Dell-EMC


Ieri a fost finalizata, la aproape un an dupa anuntul oficial, cea mai mare tranzactie din industria IT, achizitia EMC de catre Dell pentru suma de 58.1 miliarde USD (valoare declarata). Noua companie se numeste Dell Technologies si va deveni un furnizor cvasicomplet de tehnologie pentru business. Noul Dell va integra nu doar EMC ci si alte cateva companii satelit, pe care EMC le detinea: compania de securitate RSA, dezvoltatorul de software Pivotal (detinuta alaturi de VMware si GE), operatorul de cloud Virtustream (cumparat cu 1.2 miliarde USD) dar si WMware, care va ramane insa o companie publica. Nu am aflat prea multe despre care va fi implicarea Dell in cadrul VCE o companie independenta in care EMC este aliata cu Cisco, Intel si VMware.

Dell Technologies are prognozate venituri anuale de peste 74 miliarde USD si va fi cea mai mare companie tehnologica privata. In legatura cu dificultatea consolidarii intregului portofoliu si a operatiunilor globale, Michael Dell se arata increzator si considera ca oricum consolidarea era oricum inevitabila pe anumite sectoare, ca de exemplu intre servere si storage. Noul Dell este orientat mult mai enterprise si este de vazut care va fi evolutia diviziei de PC-uri, segment pe care ocupa locul trei global. 

Ca si cazul altor fuziuni, o serie de concedieri va fi inevitabila. Oficialii Dell spun insa ca va fi limitata la zona de supply chain si job-uri administrative, dar ca in rest EMC si Dell nu au multe suprapuneri in portofoliu. Urmatorul an va fi interesant, inclusiv pe piata locala unde probabil vom asista la unificarea operationala a celor doua companii, la crearea unui portofoliul comun, la oferte si campanii care sa integreze produse si solutii Dell-EMC.