Wednesday, February 24

Dragoste mare intre IBM si Apple

In anul mortii lui Jobs, eram la un eveniment IBM in State unde Apple era omniprezent: iPhone, iPad, aplicatii...pana si autorul biografiei oficial, W. Isaacson, a fost pe scena. Relatia dintre cele doua companii a tot evoluat de atunci, mai multe anunturi fiind facute publice, printre care si parteneriatul din iulie 2014.(Enterprise Mobility Partnership)

Unul foarte interesant a aparut recent si se refera la mutarea limbajului de programare Apple Swift in cloud-ul IBM pentru a simplifica procesul de dezvoltare a aplicatiilor enterprise. Prin intermediul IBM Bluemix (PaaS-ul dezvoltat de IBM dupa integrarea Softlayer) developerii pot accesa Swift Sandbox pentru a testa serviciile sau pot crea medii de dezvoltare si testare aplicatii pentru produsele Apple (pentru deploy, IBM a lansat Kitura, un open source web server) sau chiar folosi pachete de cod dintr-un Swift Package Catalog.
IBM se apropie astfel de Amazon si Azure ca oferta de piata si va beneficia probabil de tractiunea pe care Apple o poate oferi in lumea dezvoltatorilor de aplicatii mobile.


Pentru platforma Bluemix http://www.ibm.com/cloud-computing/bluemix/swift/


Citeste si
Despre IBM si Apple, sau nimic nou pe frontul de vest
Doua vorbe destre importanta combinatiei IBM-Softlayer