Sunday, February 7

Cisco va cumpara Jasper. Pretul tranzactiei 1.4 miliarde usd


Cisco a anuntat zilele trecute ca intra in procesul de achizitie a Jasper pentru suma de 1.4 miliarde usd, atat cash cat si unele actiuni. Fondata in 2014 Jasper Technologies este o companie americana cu sediul in California si furnizeaza o platforma pentru servicii din categoria IoT (Internet of Things). Compania a fost lansata cu investirii din partea a doua fonduri de tip venture capital, iar anul trecut a atras o alta investitie de cca 50 milioane usd. Initial s-a numit Jasper Wireless (are si cateva patente pe acest segment), insa in timp domeniul de activitate s-a extins catre cloud, M2M si IoT.

Platforma  Jasper (cloud based) permite unor terti furnizori sa ofere servicii de tip IoT, prin care sa conecteze retele de echipamente dintre cele mai diverse, de la masini si avioane la dispozitive medicale. Platforma permite atat conectare cat si managementul acestor echipamente. CocaCola spre exemplu, foloseste platforma Jasper ca sa-si conecteze automatele de doze, iar GE Aviation (divizie a General Electric) pentru motoarele de avion aflate in utilizare.  
Conform declaratiilor oficiale, Jasper ar avea cca 3500 de clienti enterprise. Jasper are relatii de parteneriat cu Microsoft pentru Azure, SalesForce si SAP pentru Hana. Anul trecut, Jasper a primit premiul  GSMA Global Mobile Awards Winner: Best Mobile Innovation for the ‘Internet of Things’.