Monday, June 29

Maguay aduce deja pe piata servere cu procesoare intel din seria E7 v3


Desi aparent, producatorii locali nu au sanse in fata globalizarii, Maquay trage tare si tine pasul cu jucatorii mari. Nici la portabile, piata nu le dădea mari sanse, insa cu idei precum: primul laptop cu motive nationale (ca tot vorbim de ziua Iei) au reusit sa ramana in atentia consumatorilor.

Compania a pus deja in distribuție o gama de servere bazate pe noua familie de procesoare Intel Xeon E7 v3. Maguay eXpertServer 411-E7-4U este un echipament de tip enterprise,  multiprocesor in format rackmount 4U. Serverul este destinat unor scenarii complexe de consolidare, virtualizare, privat sau hybrid cloud sau cluster baze de date enterprise, inclusiv arhitecturi de tip in-memory (comunicatul oficial spune de SAP, insa exista si alte baze de date in-memory). Ce mai arata fisa tehnica?
  • suport pentru 4 procesoare Intel® Xeon® din seria E7-4800/8800 v3, 3 x QPI (max. 9.6GT/s), max. 18 core per CPU, 45MB L3 cache
  • 96 sloturi DIMM suportand pana la 6TB memorie DDR4
  • 4 sloturi hot-swap NVMe, tehnologie SSD 

Documentatia oficiala arata ca noile procesoare Intel Xeon E7 v3 ofera o performanta cu 40% mai mare fata de generatia anterioara si cu pana la 70% mai multe sesiuni de analiza pe ora datorita faptului ca au pana la 18 nuclee, cu 20% mai multe fata de generatia anterioara, si cu pana la 45MB memorie cache LLC (Last Level Cache).