Friday, October 31

Microsoft ofera MDM si spatiu nelimitat de stocare in Office 365

MDM for Office 365 are la baza serviciul Intune si va fi disponibil utilizatorilor de Windows Phone, iOS si Android, cel mai probabil, din primele luni ale anului viitor. Este vorba de functionalitati de securitate și managementul accesului prin care companiile se vor asigura ca datele sunt sincronizate doar pe dispozitive agreate. Va fi posibila monitorizarea stergerii datelor, a instalarilor/dezinstalarilor etc. Aplicatia va fi accesibila prin portalul de administare al Office 365. Totusi, nu vor fi fisponibile toate functionalitatile din Intune, care va ramane un produs/serviciu separat, care by the way face si monitorizare de copy and paste intre diverse aplicatii.

 O alta noutate este ca Microsoft ofera spatiu nelimitat de stocare pentru Office 365 in scenarii de integrare cu alte aplicatii de business. Evident, ca pentru cerintele din enterprise, nu doar spatiul de stocare conteaza (poate mai importante sunt facilitatile de sincronizare, securitatea etc) insa exista preocupari si in acest sens. Doar cateva luni in urma, Office 365 a primit si functionalitati de Data Loss Prevention, cu restrictionarea sau blocarea accesului la anumite fisiere etc. Din 2015, Office 365 va putea gestiona informatii clasificate, documentele putand fi catalogate astfel automat sau manuale, pe baza scanarii unor tag-uri etc.

Directia pe care Microsoft o da suitei este evidenta si se vede foarte bine si in piata. Daca prin 2011-2012, in Romania, primele proiectele de Office 365 erau cu precadere la companii mici si medii, cu zeci de angajati in medie, astazi predomina cele cu sute de utilizatori, integrare cu Active Directory, abordari hibride etc, iar nivelul de adresare va creste, mai ales ca in zona superioara a pietei, Office 365 nu prea are concurenta. Tocmai din considerentele amintite anterior.