Monday, September 15

Microsoft NAV 2015 disponibil pe iOS, Android si Windows Phone

Microsoft a lansat ieri aplicatiile mobile pentru versiunea 2015 ale solutiei ERP NAV 2015. (disponibile acum pe site pentru download). Apps-urile (pentru tablete) sunt gratuite insa necesita o licenta de Microsoft NAV, care nu trebuie sa fie musai 2015. Probabil, tipul de licenta detinut, ofera utilizatorul acces la anumite functionalitati.

Setul de aplicatii este totusi gandit pentru NAV 2015 (cunoscut cu numele de cod „Crete”), cea mai recenta versiune a solutie ERP Microsoft, care urmeaza a fi lansata oficial spre finele anului. Prima aparitie publica a NAV 2015 a fost la conferinta anuala cu partenerii (in luna iulie in USA) si a aratat: integrare cu Office 365 si Power BI dar si suport  pentru utilizare pe multiple dispozitive. Userii de NAV 2105 vor putea utiliza aplicatia, in conditii similare de functionalitate, atat pe desktop cat si pe tableta si poate si pe mobil. Dynamics CRM si Dynamics AX (ERP-ul de Tier 1 al Microsoft) au urmat acelasi traseu si au primit versiuni in stil Metro.

In Romania, Dynamics NAV este o solutie ERP destul de raspandita, cu precadere in randul companiilor medii si mici, implementata in asociere cu diverse add-on-uri (aplicatii complementare prin care utilizatorii au acces la functii specifice: depozit, retail, agricultura, industrie alimentara etc). Solutia este disponibila prin mai multi parteneri certificati, cei mai cunoscuti fiind: Novensys, Xapt, Industrial Software, Elian Solution etc.