Tuesday, January 7

Intel renunta la McAfee

Intel a anuntat la CES ca renunta la brandul McAfee pentru produsele sale de securitate. Compania McAfee Security a fost cel mai important producator global de produse de securitate, iar in august 2010 a fost cumparata de Intel pentru 7.68 miliarde USD.
Divizia de securitate a Intel va fi rebranduita ca Intel Security, ceea ce va pune capat si discutiilor cu John McAfee, fondatorul companiei. Totusi, Intel va pastra scutul rosu, cunoscutul simbol al produselor McAfee.
Tot la CES, Intel a mai anuntat ca va lansa o serie de produse gratuite pentru platformele mobile iOS si Android. Deasemenea, dispozitivele Android cu procesoare Intel vor avea acces la Intel Protection Technology (Intel IPT) care la va face mai potrivite pentru mediul de business si politicile de tip Bring Your Own Device (BYOD).
Evident nu toate produsele de securitate ale Intel se bazeaza pe tehnologii McAfee, Intel Capital fiind unul dintre cele mai active fonduri de investitii pe sectorul de securitate. Totusi, Intel nu face doar investitii ci si exit-uri cum ar fi cazurile FireEye (produse disponibile si pe piata locala) si Palo Alto Networks.
In Romania, produsele McAfee erau distribuite prin Provision, insa compania avea si un birou local.