Monday, March 11

Cloud Day la RES 2013

In cadrul Romanian Electronic Show 2013, pe 29 martie va avea loc si Cloud Day, un side-event in structurarea caruia ma implic alaturi de organizatori. Chiar daca piata este constienta de existenta conceptului cloud, putini manageri (cu precadere din segmentul SMB) au informatii pertinente/coerente despre aceste servicii, de la beneficii directe pana la modul de contractare si plata. Prin urmare, Cloud Day va avea acest obiectiv sa livreze informatii bine structurate si mai ales credibile. Abordarea va fi una inedita (cel putin pentru piata locala) iar evenimentul va fi structurat pe doua directii: Cloud Lounge un spatiu dedicat socializarii unde va fi disponibila o documentatie ampla (pe diverse suporturi, poate chiar info chioscuri) dar si mai multi consultanti cu experienta si Cloud Story, o sesiune de interviuri live in care vom adresa intrebari unor furnizori locali. Fara slide-uri, fara texte scrise de acasa, doar intrebari directe si la obiect puse in sala, dar si pe twitter, FB etc. Ideal ar fi ca acesti furnizori sa aduca un client care sa vorbeasca despre ei, pentru ca mesajul sa fie cat mai credibil.

Organizatorii vor sa faca un eveniment mai altfel mai ales ca este prima editie, complementar  vor exista sesiuni dedicate mobilitatii, social media etc probabil in zilele urmatoare vor fi facute publice mai multe detalii.
Citeam recent un comentariu legat de locatie, cam noua si cam departe (Pantelimon) insa aceeasi remarca a fost facuta anul trecut si despre Wilbrook Center (si eu m-am arata sceptic) dar evenimente precum CiscoDay sau EMC Forum au atras participanti peste asteptari, prin urmare locatia este importanta dar nu este elementul de baza in luarea deciziei de participare.