Monday, December 3

GecadNet incepe un business de privat cloud

GecadNet lanseaza oficial saptamana aceasta SystemV o solutie de private cloud „la cheie”. Nu stiu multe informatii insa pare a fi un appliance ( server+storage+virtualizare+automatizare+managemnet) deja configurat si peste care clientul isi pune aplicatiile de business. Sistemul se bazeaza pe solutii Microsoft, probabil Microsoft Systems Center si are ca target segmentul IMM. Asa la o prima vedere pare a fi o versiune entry level a celebrelor appliance-uri Exadata/Exalogic de la Oracle, PureData/PureApplication de la IBM, vBlock de la VCE etc adica functioneaza pe aceleasi principii insa la costuri mult mai mici. Revi cu detalii.
Un proiect foarte interesant de private cloud, pe tehnologie Microsoft, a fost derulat anul trecut de ElectricaServ (divizia de servicii a furnizorului de energie electrica) evident la alta scara.

LE - dupa o scurta documentare am aflat ca GecadNet are deja in productie SystemV de prin octombrie.  Sistemul integreaza hardware (server) virtualizare (HyperV cu Windows Server 2012 si numar nelimitat de masini virtuale) si management (Microsoft System Center 2012). Sunt disponibile 2 versiuni: Standard (1 server), Senior (2), DataCenter (3).
Nu am aflat cine furnizeaza serverele dar pentru ca brosura oficiala nu da nume, tind sa cred ca nu este un brand foarte cunoscut. O explicatie ar fi si ca doresc sa tina pretul sub un anumit prag.