Wednesday, November 28

Microsoft a vandut 40 de milioane licente de Windows 8

Era si timpul sa apara informatii despre vanzarile de Windows 8, pentru ca lumea tot vorbea pe la colturi, mai ales dupa plecarea lui Sinofsky de acum 2 saptamani. Bilantul primei luni arata 40 de milioane de licente de Windows 8 vandute la nivel global, cifre despre care oficialii Microsoft prezenti la Credit Suisse 2012 Annual Technology Conference spun ca sunt satisfacatoare. 
As miza pe o evolutie la fel de buna si in perioada urmatoare, mai ales daca avem in vedere urmatoarele aspecte: vin sarbatorile si vanzarile de laptopuri vor fi in crestere, vor fi lansate modele foarte interesante de portabile cu Windows 8 in perioada urmatoare, lumea incepe tot mai mult sa prinda gustul touch-ului, iar cand vor pune in ecuatie si Office 2013 cu interfata touch atractia va fi si mai mare. 
Sunt sigur ca placerea utilizarii touchscreen-ului, experimentata in masa pe tablete, se va transfera automat catre, sa le spunem generic, PC-uri si va fi elementul castigator al Windows 8. Am observat asta pe propria piele, utilizez Asus Transformer Convertible de peste 1 an si jumatate si chiar cu un sistem de operare jenant ca Android si cu un editor de text jenant ca Polaris Office, mi-au intrat in reflex mai multe combinatii de taste-touchscreen pentru ca sunt naturale si eficiente. In momentul de fata, din buget propriu, nu mi-as luat decat un laptop cu touch, mai ales oferta disponibila se va extinde in curand. La evenimentul Microsoft de saptamana trecuta, cel putin o treime din modelele de portabile expuse erau cu touch, in configuratii si design pentru toate gusturile.