Wednesday, October 3

EMC Forum 2012

Am ajuns ieri la EMC Forum, imediat dupa ora 8.00 deoarece, urma sa moderez la rugamintea organizatorilor sesiunea principala a zilei. Stiam agenda si detaliile logistice dar voiam sa ma asigur ca prezentarile sunt OK si sa schimb cateva vorbe cu principalii vorbitori. Surprinzator, la cateva minute dupa mine au aparut si invitatii, ceea ce a animat imediat atmosfera de la Willbrook Center. Participarea a fost numeroasa pentru specificul evenimentului, cca 230 de persoane si asta conform numarului de badg-uri scanate si nu din ochi. Pana in prinz evenimentul a avut o sesiune de interes general, iar dupa s-a derulat in paralel pe trei ateliere cu subiecte mai aplicate. Am pus mai multe posturi pe Twitter in timpul conferintei si din cate am remarcat mai erau prin sala cativa pasionati de microblogging.
Atractia zilei a fost John OCallaghan de la EMC care a vorbit despre tendintele din industrie si despre modul in care EMC combina tehnologia pentru a oferi solutii pe masura cerintelor actuale si care la final a incantat audienta cu doua melodii irlandeze cantate la chitara. Nic Nicolescu de la VMware a avut o prezentare despre noua versiune de vSuite (functionalitati, schimbari la nivel de licentiere etc) iar la final l-am rugat sa spuna cate ceva despre Romanian WMware user group.

Mihai Mincu de la Cisco a avut multe detalii tehnice despre vBlock (produsul asocierii dintre EMC-Cisco-VMware-Intel) dar si despre serverele blade CISCO care au ajuns, ca vanzari, in top 2 US si top 3 global.
Cea mai acrosanta prezentare a fost probabil a lui Bernard Salvan, un francez care a vorbit exclusiv despre folosirea tehnologiei flash in storage-ul enterprise si despre automatic data tiering. A abordat subiectul foarte concret si a venit cu multe exemple de beneficii in termeni de reducere costuri si crestere de performanta prin combinarea unitatilor clasice (HDD - viteza mica de acces dar capacitate ridicata si pret scazut) cu cele flash (viteza foarte mare de acces dar caapcitate redusa si cost inca mare). Pe aceasta arhitectura, EMC ofera o solutie care muta datele automat pe tipul de storage potrivit in functie de natura critica a datelor si frecventa accesarii si prin urmare clientul tine datele active pe Flash si cele istorice pe HDD. Salvan spunea ieri ca datele ramane active in medie cca 60 de zile de la producere, analiza lui fiind facuta pe cateva sute de companii.
A existat si o zona expo, unde au avut standuri principalii partneri: Crescendo, Romsys, Bull, Cisco etc La standul Crescendo a fost cea mai mare animatie deoarece au adus un sistem pentru demo cu servere Cisco, storage, deduplicare si back-up EMC, iar audienta fiind tehnica a vrut sa vada si fiarele nu doar poze si grafice. Crescendo a prezentat si un studiu de caz: proiect de consolidare storage la ApaNova, la documentarea caruia am fost implicat direct si care a fost la fel de acrosant.
Organizatorii (EMC si Ogre Team) au avut cateva idei foarte bune: pauze de cafea mai lungi si mai dese ceea ce a dat participantilor timp suficient de networking (in principal pentru asta mergem la eveniment) au folosit codurile de bare pe badge-uri pentru a urmari interesul pe diverse tehnologii/subiecte si au inchis evenimentul cu un recital The Amsterdams.