Friday, October 5

Doua vorbe despre Binary 2012

Dupa esecul RES 2012 (amanat din octombrie in noiembrie si apoi sine die) ma astept ca macar Binary, unde organizatorii sunt mai entuziasti, sa arata ca piata locala de IT poate sustine un eveniment major. Plus-ul Binary il reprezinta ARIES si capacitatea asociatiei de a promova evenimentul atat printre membri cat si printre alte organizatii precum Camerele de Comert. Am inteles ca a fost agreata deja o colaborare la nivel judetean pentru promovarea evenimentului prin Camerele de Comert locale. Mi-ar fi placut sa vad si ANIS-ul implicat insa industria IT locala este mai complicata decat pare.
Din ce am vorbit cu organizatorii Binary, dincolo de standuri si prezentari un punct de atractie va fi serviciul de match-making pe care ei il pun la dispozitie participantilor. Vizitatorii inregistrati isi vor putea seta intalniri one2one de cca 30 de minute cu oricare dintre expozanti si sustinatorii de prezentari pe baza unui caledar comun care va fi partajat pe site-ul evenimentului. Intalnirile se vor desfasura intr-o sala amenajata special, un fel de business lounge si nu musai la standuri. Deci nu trebuie sa ai stand ca sa poti participa. Acest serviciu gratuit ar putea fi un catalizator la nivel de networking si sa asigure o buna parte din succesul Binary deoarece industria IT (cu exceptia unor servere si sisteme de storage mai colorate) nu prea are ce sa expuna.

Ce nu ma incanta la Binary 2012 este agenda, prea generoasa ca sa spuna ceva si sa fie atractiva chiar daca subiectele la nivel de slot-uri vor fi cunoscute cu 2 saptamani inainte. Mai mult, pentru ca prezentarile se vor desfasura intr-o sesiune unica, temele vor fi probabil foarte eterogene. Spre exemplu, ziua de 8 noiembrie, care ma intereseaza in mod deosebit, abordeaza: ERP, CRM, BI, Doc Management, HR Management, Securitate, eLearning.... Migalos. Din fericire, acest aspect mai poate fi imbunatatit.