Friday, September 14

Hostway vrea sa devina un Amazon local

Hostway a finalizat proiectul pilot de „elastic cloud” inceput in martie 2012 si a lansat ieri oficial serviciile din aceasta categorie. Ca mesaj de marketing, serviciul a fost incadrat la IaaS (Infrastructura ca Serviciu) si ofera dincolo de traditionatul hosting: scalare automata pentru varfurile de incarcare, failover outomat, live migration si evident plata in functie de resursele utilizate. Complementar, clientii au acces la o serie de servicii de monitorizare, troubleshooting si consiliere, 2 ore incluse in abonament si in rest contra cost. Nu stiu exact preturile, insa Hostway zice ca sunt mai mici decat la Amazon si in plus numele lor de telefon au prefix local :)

Ca infrastructura, serviciul se bazeaza pe facilitatile oferite de Centrul de Date Omnilogic, unde Flaviu Radulescu - omul in charge la Hostway, mi-a spus ca utilizeaza un spatiu foarte extins, cat si pe hardware HP, mai exact servere Gen 8 si storage 3PAR (companie cumparata de HP in 2010). Din cate stiu, Hostway este prima companie din RO care a folosit serverele Gen 8 (am scris aici despre lansarea acestei categorii).
O multime de cunoscuti la evenimentul de ieri seara de la baza Dinu Pescariu: ISV-uri, furnizori de SaaS etc iar socializarea a fost intensa.