Tuesday, July 10

Securitate pentru mediu virtualizat in Centrul de Date IBM

Clientii IBM care vin in Centrul de Date si aleg o infrastructura virtualizata au acum si optiunea unui produs de securitate de la BitDefenderOferta are la baza Security for Virtualized Environments, o solutie valida atat pentru servere cat si pentru statii de lucru virtualizate, atat pe Windows cat si pe UNIX. IBM nu impune aceasta solutie clientilor, acestia au libertatea alegerii oricarui alt produs, dar o recomanda. Reprezentantii BitDefender au spus ca probabil costul solutiei va fi mai mic prin IBM insa nu au dat prea multe detalii in acest sens. Dincolo de ContactCenter, partea de suport va fi asigurata de BitDefender, adica IBM nu va avea oameni pregatiti in acest sens.
Intelegerea acopera exclusiv Centrul de Date din Romania dar a fost agreata de conducerea regionala a IBM, ceea ce permite unele extinderi viitoare catre alte centre de date. BitDefender zice ca la un an de la lansare, exista mai multi clienti pentru Security for Virtualized Environments dar nu sunt inca referinte publice, IBM ar fi prima. Evident, clientii IBM pot opta si pentru vShield, solutia de securitate proprie a VMware (tehnologie folosita de IBM pentru virtualizarea infrastructurii) insa costurile sunt cu siguranta mai mari.
In cadrul aceleasi intelegeri, BitDefender a mutat 10 rack-uri din sediul central in Centrul de Date operat de IBM pentru a beneficia de siguranta unui stabiliment Tier 3. Contractul a fost semnat pe 5 ani.