Monday, June 25

Provision Days - editia 2012

Provision Security Days a devenit de anul acesta Provision Days, dar asta nu inseamna ca securitatea informatiilor trece in plan secundar ci doar ca in agenda evenimentului au intrat tot mai multe subiecte legate de storage, virtualizare, cloud, deduplicare, continuitate operaționala, networking etc. Anul acesta, gazda a fost Sibiul Hotel Ramada, iar set-up-ul a ramas neschimbat: sesiuni de prezentare urmate de workshop-uri si demonstratii, foarte apreciate de audienta. Au fost prezenti partenerii traditionali ai Provision: McAfee (de data aceasta cu mentiunea ,,a Intel company”) CheckPoint, Riverbed, CyberArk, VMware, Websense, Falconstor dar si aparitii noi precum Hitachi si Ruckus.
Hitachi pare a avea planuri foarte coerente pentru Romania, iar gama de produse aferenta Hitachi Data Systems va fi extinsa in perioada urmatoare. Putina lume stie ca Hitachi este in prima treime a top Fortune 500, iar cifra de afaceri ajunge pe la 110 miliarde USD, compania este un fel de Siemens japonez, produce inclusiv locomotive.
Interesant mi s-a parut si accentul pus pe impactul educatiei asupra securitatii. Un tip de la McAfee spunea ca factorul uman este principala bresa intr-un sistem si ca anul trecut 70-80 din incidentele majore de securitate au avut o componenta de social networking. Concluzia ar fi ca investitia in tehnologie este inutila fara o pregatire pe masura a oamenilor sau controlul atent al acestora. Am vorbit cu Directori IT care au preferat sa taie accesul la FaceBook and stuff sau care au creat o retea wireless dedicata websurfing-ului pentru a reduce riscurile. Un material extins in curand in MarketWatch.