Saturday, May 5

IQube a castigat finala romaneasca a ImageCup

ImageCup este un concurs de creativitate sustinut de Microsoft si la care participa echipe de studenti/elevi din intreaga lume. Ieri a avut loc etapa romaneasca (14 echipe) castigata de echipa IQube, care astfel va merge la finala globala a concursului, in Australia. Ca informatie de backgroud, trebuie stiut ca participa anual peste 1 milion de studenti (1,4 anul acesta) iar Romania (ATENTIE) a fost campioana mondiala la 4 editii din cele 10 desfasurate.
Revenind la etapa de ieri, IQube a castigat cu proiectul LiveX Learning Platform un dispozitiv care permite realizarea de experimente in mediul educational. Interesant este ca echipele trebuie sa gandeasca intr-o maniera foarte practica si sa prezinte modul de realizare, utilizare, finantare canalul de distributie etc al produsului. Suna mai mult ca un business plan decat un proiect de natura tehnologica. Inregistrarea prezentarilor de ieri pot fi gasite aici multa lume va fi surprisa de maturitatea abordarii.
Din echipa IQube fac parte Otilia Stretcu, Lucian Bara, Remus Barbatei si Viktor Ardelean + coordonatorul Andrei Stancovici. Detalii despre ImageCup in Romania si proiectele participante la finala aici vor fi si poze in curand.