Wednesday, May 2

Noutati de la IBM Impact 2012

Chiar daca nu au fost clienti din RO la eveniment (mai trebuie lucrat la referintele locale, deoarece din Croatia, Slovacia, Ungaria a fost ceva lume) Impact 2012 a devenit un eveniment global cu cca 8500 de participanti si peste 500 de sesiuni. Au fost lansate produse, s-a discutat si s-a facut mult networking, insa informatia esentiala a evenimentului este ca PureSistems(informatii oficiale aici) devine piesa centrala a portfoliului IBM si elementul care va duce compania in era cloud computing. PureSystems este cel mai important produs al IBM din ultimii 25 de ani, iar lansarea globala de acum aproape 2 saptamani arata asta. PureSystem respira prin toti porii evenimentului, chiar daca subiecte precum mobilitate si cloud sunt intens dezbatute. In esenta PureSystems este un appliance care combina si unifica: networking, servere, storage, virtualizare, management intr-un sistem singular ce inlocuieste intreaga infrastructura IT. Abordarea nu este noua, pe piata exista deja produse similare de la EMC, HP, Cisco, Oracle insa toate exerientele in aceasta directie sunt recente.
Peste PureSystems, IBM va dezvolta o retea complexa de parteneri, suport, best practices etc idee de baza fiind crearea unor sabloane de implementare si utilizare a PureSystems la un nivel cat mai granular, incat aproape orice client sa se regaseasca intr-un astfel de sablon.
Mobilitatea a fost al doilea subiect major, fiind prezentat un caz interesant, al unui spital in care toti doctorii si personalul adiacent (cateva sute) folosesc iPad-uri in activitatea curenta: accesare fise medicale, comunicare interna, informare pacienti etc. Au adus inclusiv un medic la eveniment + seful de la IT, care btw era un tip super pregatit. In acest context, IBM a lansat Mobile Foundation, un portofoliu de produse bazat in principal pe achizitia Worklight si care permite dezvoltarea si conectarea de aplicatii mobile precum si managementul device-urilor. (am si poze, insa android se incapataneaza sa nu le incarce)