Monday, February 27

Oracle Exalytics a devenit disponibila comercial

Lansata anul trecut la OpenWorld, Oracle Exalytics ,,the business analytics machine” a devenit disponibila comercial de saptamana aceasta. Sunt foarte curios, daca pana la finele anului nu vom avea 1-2 bucati si in Romania, pe modelul Exadata unde Banca Transilvania a fost printre pionieri. Oracle Exalytics este un echipament hybrid, un mix de server SUN Fire (1 TB RAM si 40 de nuclee Intel Xeon) cu Oracle BI Foundation + baza de date in-memory TenTimes + Oracle Hyperion. Orientativ, costul oficial in US se invarte pe la 130.000 USD + servicii. Clientii din Romania interesati de Oracle Exalytics au doua optiuni: programare la una dintre cele doua echipamente disponibile in cadrul unui roadshow regional sau demo la centrul Oracle din UK.
Instalația” face analize in timp real pe baze de date cu milioane/miliarde de inregistrari, am vazut un demo cu ceva cautari/sortari/segmentari pe o baza de date cu masini vandute/inregistrate la nivel global. Rezultatele apareau la fel de rapid ca pe Google :)
Concurenta principala este SAP HANA, un dispozitiv similar construit cu hardware HP si software SAP/Business Objects. Aparent, clientii de SAP Business Suite vor opta pentru HANA, iar cei de Oracle Business Suite pentru Exadata/Exalytics insa cum ambele sisteme au suport pentru third party (IBM DB2/Netezza, Microsoft SQL, Sybase, Teradata etc) se anunta o lupta interesanta.
Ar fi interesant de vazut si cine va vinde primul in Romania? :)