Monday, January 16

Novensys cumpara business-ul de Microsoft Dynamics al Ager Solutions

Informatia a aparut oficial vineri seara, iar cele doua companii vor avea o conferinta de presa miercuri. Tranzactia, aproape finalizata acum, este oarecum surprinzatoare pentru ca Ager trecea drept unul dintre cei mai dedicati parteneri ai Microsoft pe Dynamics NAV in timp ce Novensys parea ca se orienteaza tot mai mult catre Oracle si solutii Tier 1, inclusic Dynamics AX.
O afacere similara a facut LLP in 2007 ani cand a preluat intreaga divizie de NAV a celor de la EWIR: clienti, echipa etc.
Ager are una dintre cele mai bune echipe de NAV din RO ceea ce se traduce prin proiecte de calitate si clienti relativ multumiti, iar in ultimul an au ocupat primul loc in clasamentul partenerilor pe NAV si au devenit Microsoft Gold Enterprise Resource Planning Partner. Au dezvoltat inclusiv un add on pentru solutia Microsoft, iar cea mai mare parte din venituri sunt probabil NAV related. Novensys are o structura mai corporate, linii de business multiple, proiecte complexe pe diverse tehnologii, seamana mai mult cu un integrator. Divizia de NAV a fost preluata in intregime (20-25 de oameni) iar Ager Solutions ramane cu business-ul propriu de ERP (solutia proprietara Profit) si ceva BI.
Achizitia va face din Novensys cel mai important jucator pe piata de Dynamics, mai ales ca LLP trece printr-o criza de management dupa plecarea sotilor Komartin la Siveco. Dupa conferinta de miercuri vom sti mai multe.