Friday, November 18

Presedintele SAP EMEA in vizita la Bucuresti

Saptamana viitoare, Franck Cohen, Presedinte SAP EMEA va fi intr-o vizita de lucru la Bucuresti, context in care va fi organizata si o conferinta de presa. Este cea mai importanta vizita a unui oficial SAP in Romania din cate imi amintesc si probabil are legatura cu o viitoare investie in piata locala.

In 2009, Valentina Tomsa, actualul Director General al SAP Romania anunta intentia companiei gemane de a deschide in 2010 un centru de dezvoltare local (vezi Market Watch online din 15 decembrie 2009), nu un centru de BPO (business process outsourcing) care sa exploateze forta de munca ieftina ci un centru de cercetare dezvoltare pe bune. La un moment dat chiar se vorbea despre angajarile pe care SAP le face pentru acest centru (articol ZF din ceeasi perioada) insa in 2010 informatiile pe subiect au disparut.
Tind sa cred ca vizita lui Franck Cohen este legata de acest subiect si ca vor fi anuntate planuri mai coerente in aceasta directie. Pare logic pentru SAP sa faca aceste pas dupa ce alti jucatori globali (Intel, IBM, Alcatel, Freescale etc) au finalizat deja initiative similare. (cu detalii in MW octombrie un articol care arata cum provincia surclaseaza Bucurestiul la categoria centre R&D) iar rezultatele sunt multumitoare. Voi reveni pe subiect dupa conferinta de presa.