Thursday, November 17

Microsoft pregateste o solutie pentru migrarea intre cloud privat si public

Una dintre discutiile frecvente din jurul subiectului cloud computing este si migrarea dintr-un sistem proprietar intr-unul public si invers. Am auzit pentru prima data subiectul anul trecut la EMC Forum dar se referea cu precadere la date de volume foarte mari si mai putin la sisteme in sine. Microsoft are insa in vedere migrarea unui intreg mediu IT, a unui cloud privat, intr-un cloud public. Logica din spatele unui cloud privat tine de securitate si control, insa pe masura ce companiile vor depasi aceste bariere psihologice vor dori sa beneficieze de avantajele, in termeni de costuri, performanta sau scalabilitate, oferite de marilor centre de date din zona publica.
Declaratiile Microsoft pe acest subiect nu au fost foarte explicite insa la recenta Global Technology and Services Conference s-a spus ca pe aceasta strategie vor fi anunturi importante in urmatoarele saptamani sau luni. Deasemenea, oficialii Microsoft au afirmat ca segmentul cu pricina este unul important, iar cheia o reprezinta un sistem eficient de management care sa uneasca cele doua medii.
In martie 2012, Microsoft va anunta noua versiune a suitei System Center a carei compenenta Virtual Machine Manager va acoperi si platforma publica Windows Azure si probabil in acest context isi va gasi locul si respectiva solutie de migrare.