Tuesday, April 5

Thule Proride 591

Eram de ceva vreme in cautarea unor suporti de calitate pentru transportul bicicletei pe masina, iar cea mai buna alegerea a fost Thule Proride 591. Este un suport din aluminiu care se pune pe barile transversale. Montajul se face foarte usor, exista trei puncte de prindere, unul avand si cheie pentru o minima asigurare. Pot fi pusi atat pe bari transversale cu profil patrat cat si oval, kit-ul de instalare avand accesoriile necesare.


Partea cea mai facila este insa asezarea bicicletei in suport, facilitata atata de gura de prindere orientata in exterior cat si de sistemul de stangere plasat la nivelul suportului si nu al cadrului bicicletei. De asemenea, prinderea bicicletei in suport este asigurata cu cheie. Spre deosebire de majoritatea suportilor (ale celor mai multi producatori dar si modele entry level de la Thule) asezarea bicicletei pe Proride 591 se face foarte usor, chiar si de o tipa sau de persoane nu foarte inalte. Prinderea bicicletei este foarte ferma si permite deplasarea fara griji cu viteze peste 120 kmph, atentie insa la viraje si franari precum si la consum (va creste considerabil). Ar mai fi si zgomotul cauzat de curentii de aer insa poate fi compensat de o muzica mai intensa.
Costul, in functie de magazin, este intre 350-450 RON, eu i-am cumparat cu 350 RON de la Bicishop (care vad ca deja a crescut pretul cu 20 RON).
Barile transversale, tot Thule, au fost cumparate de la TopTools (importatorul oficial) au prindere speciala pentru Honda Accord, iar montarea lor pe masina a fost gratuita. Mai mult, reprezentantul magazinului TopTools din Bucuresti mi-a aratat si cum sa montez suportul de bicla, chiar daca acesta nu fusese cumparat de la ei. Produsele Thule au 5 ani garantie.

Mai jos, un film de prezentare edificator.