Wednesday, February 16

Procesoare Intel pe smartphone-uri din 20111

Fara sa fie foarte explicit, Paul Otellini, seful Intel a anuntat in speech-ul tinut la Mobile World Congress ca primele smartphone-uri cu procesoare Intel vor fi disponibile din 2011.
Un alt element interesant amintit de Otellini este alimentarea wireless, iar testele facute de Intel ar fi permis alimentarea unei lampe/lanterne in acest mod. Chiar daca nu se pune problema unei exploatari comerciale imediate, aceste cercetari vor avea un mare impact asupra viitorului dispozitivelor mobile.

Otellini a mai spus ca provocarea curenta in industria mobila este dezvoltarea unei noi tehnologii in domeniul acumulatorilor si ca cine va inventa aceasta tehnologie se va imbogati cu siguranta. Adevarul este ca in mod curent, cea mai mare limitare pentru orice platforma mobila o reprezinta autonomia si chiar daca s-au obtinut unele imbunatatiri aceastea au fost la nivel de componente (vezi procesorul Intel Atom, stocarea pe SSD etc) si mai putin la nivel de acumulator. In continuare, unele dintre cele mai ,,cool,, smartphone-uri sunt literalmente ,,varza,, ca autonomie.