Tuesday, February 8

Cegedim cumpara o linie de business a Pluriva

Chiar daca valoarea tranzactiei nu depaseste 1-1,5 milioane Euro (conform ZF) business-ul facut de Cegedim este interesant. Originea Pluriva a inceput prin 98-99 ca Montero Soft, asocierea cu distribuitorul de farmaceutice fiind evidenta. Ulterior, compania s-a rebranduit ca Pharmec Software si a intrat pe piata aplicatiilor pentru sectorul pharma, dezvoltand si livrand produse proprii (solutii pentru lanturi de farmacii, distributie de farmaceutice si cabinete medicale). In perioada de crestere a pietei locale, activitatea s-a diversificat adaugandu-se noi linii de business pe ERP si servicii IT. Prin urmare, denumirea Pharmec isi pierduse din relevanta si s-a optat pentru un nou rebranding ca Pluriva IT. Linia de produse pentru piata de farmaceutice si-a pastrat insa individualitatea si numele avand chiar un site dedicat www.pharmec.ro .
In decembrie 2010, actionarii reinfiinteaza firma Pharmec care prelua portofoliul omonim, iar zilele trecute decid vanzarea acesteia catre Cegedim.
Cegedim a preluat intreaga linie de business Pharmec din cadrul Pluriva, personal, aplicatii, proprietate intelectuala, baza de clienti, contracte de servicii etc. Pluriva ramane ca entitate independenta activa pe ERP si servicii IT. Ce business o sa faca Cegedim cu aceste active ramane de vazut, experienta locala a companiei pe acest sector fiind limitata.