Friday, January 14

Alen Cohen, Cisco - 5 predictii pentru 2011

Tipul este haios, iar textul original il gasiti aici. Mai jos un rezumat al celor 5 predictii:
1. lupta pentru cloud computing se rezuma la urmatoarea generatie de sisteme de operare
(Nu cred ca totul se limiteaza la OS si la ce platforme pot dezvolta Microsoft, EMC, Google etc OS prea inseamna doar tehnologie ca sa mai aiba vreo relevanta. As fi tentat sa cred ca tine mai mult de capacitatea/inventivitatea de a impacheta serviciile. Cloud-ul inseamna pana la urma o democratizare a tehnologiei)
2. economiile sunt maximizate (Toata lumea asteapta reduceri de costuri de la modelul ITaaS, nu mai dai bani pe server, pe configurare, pe securizare, pe intretinere, pe curent, pe cafeaua tipului de la IT, evident va fi mai ieftin)
3. cartile devin asemenea muzicii (Adica digitale si ieftine dar totodata usor de piratat. Nu stiu daca se va aplica si in RO pentru 2011, dar probabil va fi inceputul)
4. experienta consumer se muta in business (As fi tentat sa cred ca se intampla si reversul, insa e clar ca portabilele negre, matuite si colturoase tind sa dispara din mediul corporate.)
5. utilizarea tehnologiei atrage cresterea consumului de cafea (Daca zice tipul, asa o fi. Probabil tot in crestere va fi si consumul de antidepresive, rata sinuciderilor, numarului divorturilor, obezitatea etc. Pacatoasa si tehnologia asta)