Thursday, September 23

Larry Ellison: secretul succesului, integrarea hardware-software

Speech-ul de incheiere al lui Larry Ellison la Oracle Open world 2010 a avut mai multe puncte cheie: reamintirea succesului din primavara al echipei de yahting Oracle-BMW (am schimbat 2 vorbe cu echipajul anul trecut la San Francisco) cateva sageti aruncate impotriva lui Marc Benioff de la SalesForce si un comentariu asupra succesului unei companii IT. In acest context, Ellison a amintit de Apple si de Steve Jobs considerand ca succesul acesora consta in integrarea hardware-software. Allison a facut o comparatie intre Exalogic si iPhone, echipamente care au un comun dezvoltarea integrata a celor doua componente. Acesta ar fi si motivul pentru care atat Oracle cat si Apple isi lasa in urma concurenta.
Supararea pe Benioff i se trage de la remarca acestuia ca ,,norii nu stau in cutie,, ca replica la conceptul de ,,cloud in a box,, lansat de Oracle. Ellison a afirmat taios ca si SalesForce (similar pentru multa lume cu SaaS si cloud computing) ruleaza tot pe cutii, doar ca aceste cutii sunt foarte multe si sunt de la Dell :) .
Obiceiul lui Ellison de a se lua public de competitie este cunoscut, anul trecut tinta ironiilor fiind IBM, care culmea era si unul dintre sponsorii principali.