Thursday, September 16

Cum sa transporti bicicleta pe masina

Multa lume doreste sa iasa din oras cu bicicleta insa are o problema cu transportul acesteia. Exista variante simple: plierea banchetei spate, scoaterea rotilor etc insa ce te faci dupa o intrare prin noroi? Ideal este un suport extern. Si acestea insa vin in doua variante: pentru hayon si pentru bare transversale. Cele pentru hayon sunt mai ieftine (in general) insa au cateva dezavantaje: blocheaza deschiderea portbagajului (unele), limiteaza vizibilitatea, forteaza hayonul, produc zgarieturi etc. Ideale sunt cele pentru plafon care insa adauda si costul suplimentar al barelor transversale. Pe de alta parte sunt mai verstatile si pot fi utilizate si pentru ski-uri, cutie etc.
Din ce am cautat pe piata, oferta ce cel mai bun raport calitate/pret mi s-a parut cea pentru: Thule ProRide 951. Le-am gasit aici la 75E+TVA (cca 400RON). Sunt din aluminiu, iar sistemul de prindere este mai inteligent decat al celor obisnuite. Prinderea pe cadru se face cu cleste orientat in lateral si nu in sus, ceea ce face usoara punerea biciletei pe suport, iar strangerea se face la nivelul plafonului si nu la nivelul cadrului. Complementar, trebuie luat in calcul pretul barelor transversale.
Aici oferta este mai diversificata si se incadreaza intre 100 si 170Eur + TVA, in functie de brand si tipul masinii. Pe scurt, pentru a duce 2 bicle pe masina, cu un sistem de calitate, este necesara o investitie de 1300-1500 RON. Evident se gasesc si solutii mult mai ieftine.