Monday, June 28

Romtelecom reduce costurile pentru serviciile broadband

Romtelecom reduce preturile pentru serviciile broadband introducand tarife unice la nivel national, indiferent de locatia beneficiarului. Noile tarife sunt : ClickNet Surf-2,9 Eur ClickNet Play-4,4Eur ClickNet Power-5,9Eur. Complementar se ofera o reducere de 35% pentru orice pachet broadband+voce fixa. Reducerea nu are legatura cu recenta crestere a TVA. DG Romtelecom Ioannidis considera ca ridicare TVA la 24% va induce o scadere inevitabila a consumului dar ca pentru moment nu se poate face o evaluare a acestei scaderi.

LE - tarifele amintite mai sus reprezentau limita inferioara de pret a ofertei din martie (cand au fost lansate oficiale cele trei produse: Surf,Play,Power) insa nu se puteau aplica (din pricina limitarilor existente in retea) decat unui procent de 15-20% din populatie, restul fiind nevoiti sa acopere o diferenta de pret legata de facilitatea accesului fizic la aceste servicii. Practic acum Romtelecom niveleaza aceste tarife pentru intreaga tara la nivelul minim disponibil anterior. Deci pentru cei 15-20% care beneficiau deja de tariful minim se aplica doar reducerea pentru pachet broadband+voce fixă de 35%.
De ce aceasta reducere? Pentru ca isi permit sa o faca, cel putin aceasta a fost motivatia oficialilor. Romtelecom a facut o serie de investitii in retea si eficientizarea operatiunilor ca sa poata obtine unele economii, iar o parte din aceste castiguri sa se intoarca la clienti sub forma unor reduceri. Ioannidis a declarat ferm ca produsul este profitabil si implicit reducerile sunt sustenabile. Mai mult, in functie de evolutia pietei/crizei, vor urma si alte reduceri, la alte servicii, primul val posibil ar putea fi in septembrie sau de Craciun.