Friday, March 26

Ellison are un meci cu SAP

Dupa ce a terminat debate-ul cu IBM pe tema celui mai rapid sistem care rulează o baza de date (asta a fost in contextul lansarii Exadata) Ellison isi muta atentia catre SAP.
,,In fiecare trimestru, castigam cote imense de piata de la SAP”, a declarat CEO-ul Oracle, Larry Ellison. „Cel mai recent trimestru al SAP a fost pentru ei cel mai bun din acest an, cu o scadere de doar 15%, in timp ce vanzarile de aplicatii Oracle au crescut cu 21%.”
Miscarea este oarecum fireasca pe fondul instabilitatii manageriale de la SAP dupa plecarea lui Apotheker si la fel de fireasca daca avem in vedere stilul extrem de combativ al CEO-ului Oracle. De altfel, Ellison are o replica si pe acest subiect afirmand ca SAP a batut Oracle daor la numarul de CEO. Atitudinea este potentata de doua aspecte relevante: indicatorii financiari ai Oracle sunt superiori celor ai companiei germane (explicabil prin gama larga de produse a Oracle si prin anemia generala a pietei ERP pe care joaca SAP), iar Oracle pregateste piata pentru platforma Fusion si atunci trebuie sa-si faca loc. Comunicatul original pe pagina Oracle.
Anyway, in termeni de combativitate Ellison e mai tare si ca Mike Tyson :)