Monday, May 4

A short ride to Enisala

Starnit de Explorio am plecat vineri intr-o excursie scurta pentru documentare la fata locului. Poate parea putin cam departe (cca 600 km dus-intors dar mare parte din drum pemite viteze mari de deplasare) pentru o singura zi insa merita din plin. Traseul optim, pentru mine, a fost: autostrada A2 si drumul clasic spre mare pana la Medgidia, la iesire din oras dreapta pe DJ226 (catre comuna Cuza Voda) pana la Mihail Kogalniceanu, unde se face dreapta spre Lumina, iar de aici drumul european catre Tulcea, pana la Babadag de unde pleaca un drum judetean catre Enisala. De pe acest drum se arata o perspectiva interesanta a fostei cetati genoveze.
De la Enisala, a short ride

Privelistea din cetate este minunata si surprinzatoare pentru Dobrogea.
De la Enisala, a short ride

O combinatie interesanta din muntii Macinului, lacul Razelm si canalele adiacente, campuri verzi si galbene (lucerna si rapita) dar si stanci sterpe.
De la Enisala, a short ride
Istoria cetatii este lunga dar nu foarte cunoscuta si din pacate starea nu este cea mai buna. Se lucreaza la restaurare insa cu pasi mici. Se pastreaza totusi o parte suficienta din ziduri pentru a intelege povestea locului. Nu exista ghid tiparit sau alte informatii asa ca imaginatia are liber.
De la Enisala, a short ride

Prin zona nu sunt facilitati pentru turisti, singurul loc unde se poate manca este in Babadag.
De la Enisala, a short ride