Wednesday, February 11

Poate deveni Zapp un serviciu exclusiv de date?

Am participat asta seara la evenimentul de lansare a serviciului Zapp Easy, in esenta un smartphone dezvoltat alaturi de Yahoo, cu functii complexe de web si email (instant messaging, voice over internet, push to email, modem etc). ZappEasy se focalizeaza pe YahooMessenger pe care il face ultraportabil (conexiune bradband permanenta + tastatura qwerty ) pe servicii de email mobil si pe Internet Voice ( Zapp e singurul operator care permite voice over Internet) si poate fi un inlocuitor mai ieftin pentru BlackBarry.
Un aspect foarte interesant insa a fost acela ca in prezentarea multimedia produsul nu a fost aratat ca folosit si pentru servicii de voce. Mai mult, oferta aferenta acestui produs contine servicii de voce ca optiune, standard existand un tarif flat de 0,1 centi in orice retea nationala. (ma refer la vocea clasica si nu la Yahoo Voice sau GoogleTalk).
Mai mult, seful Zapp a vorbit destul de intens despre viitorul pe care il reprezinta datele mobile si de nemultumirile unui operator mic fata de tarifele de interconectare. Daca avantajul unui serviciu ca ZappEasy este ca genereaza venituri doar pentru Zapp (utilizatorul nu se mai interconecteaza cu nimeni) si ii aduce o independenta valoroasa, orientarea catre aceasta directie pare una probabila.